top of page

Stichting Natuurtuin Slatuinen wil de kinderen die in de stad wonen de mogelijkheid geven om de natuur te ontmoeten. Het liefst in schooltijd zodat ieder kind ook daadwerkelijk naar de tuin gaat.

Vanaf de start van het project in 2006 is de belangstelling gestaag gegroeid. Inmiddels bezoeken elk jaar zo’n achthonderd kinderen de tuin. Met het wachtwoord “Kerewinne ik wil naar binnen!” gaat de deur open en begint het  grote avontuur. Kerewinne is een kikker die in de tuin woont en heeft de kinderen van alle basisscholen uit de Baarsjes uitgenodigd om naar de tuin te komen, om met hem en zijn vrienden te spelen. Kerewinne houdt niet van binnen, hij vindt dat elk kind recht heeft op liedjes van een merel, kikkervisjes, pissebedden, hommels, vlinders, bloemen, zon, wind en wolken.

De kinderen zijn verrukt over de tuin. Voor sommige kinderen is het de eerste keer dat  ze door een bos lopen of dat ze een kikker zien. Ze kijken ademloos om zich heen naar al wat springt, zoemt, kleurt en fluit.

Na afloop hebben de kinderen modderige handjes en zijn hun mooie witte schoentjes  een beetje zwart.  (met een beetje water zóó weer schoon) En zo hoort dat!

Seizoensles.

Voor groep 1 t/m 8 is er een seizoensles. Elk seizoen kunnen schoolkinderen een les op maat krijgen over seizoensgebonden onderwerpen.

Op avontuur met Kerewinne.

Voor groep 3 is er een natuurbelevingsles. De kinderen  gaan met Kerewinnne de kikker op avontuur in de tuin. Onderwerpen zijn: kleuren, kikkervisjes, water- slakken, bodemdiertjes,

zintuigspelletjes en vogels.

 

Met landkaart de tuin ontdekken.​

Voor groep 4 is er een kikkertuintocht. De kinderen gaan met een landkaart in de hand de tuin ontdekken. Tijdens de kikkertuintocht doen ze ook een slakken - en pissebeddenonderzoek.

Natuureducatie

bottom of page